PRIDRUŽITE SE

Poslovanje kompanija

HT ostvario snažan rast dobiti, poboljšao izglede

-  U prvih devet mjeseci ostvarili smo dobre rezultate i zadržali dinamiku rasta s povećanjem prihoda, EBITDA-e nakon najmova i neto dobiti - izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Konstantinos Nempis.

31.10.2023. 10:21

Hrvatski telekom (HT) u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci na razini grupe ostvario 96,3 milijuna eura neto dobiti nakon kontrolirajućih udjela, što je za 38,2 posto više nego u istom lanjskom radoblju, a Uprava je stoga poboljšala izglede za ovu godinu.

Rast dobiti poduprlo je povećanje prihoda za 4,9 posto, na 770,7 milijuna eura. Kako ističu iz HT-a, unatoč inflacijskim i konkurentskim pritiscima, uspješno su zadržali rast operativnih troškova na 4,4 posto u odnosu na prošlu godinu, čemu su doprinijeli sustavna transformacija operativnog modela i inicijative koje su omogućile veću učinkovitost poslovanja. 

To je, zajedno sa snažnim poslovnim zamahom, pridonijelo rastu prilagođene EBITDA-e nakon najmova od 3,9 u odnosu na prošlu godinu, na 297,1 milijun eura. Ukupna ulaganja dosegnula su 281,3 milijuna eura, što je za 91,1 posto više nego godinu ranije.  

- U prvih devet mjeseci ostvarili smo dobre rezultate i zadržali dinamiku rasta s povećanjem prihoda, EBITDA-e nakon najmova i neto dobiti. Zahvaljujući daleko najvećim ulaganjima na tržištu, koja iznose više od 280 milijuna eura, dodatno smo učvrstili položaj vodeće mreže. Nastavili smo graditi 5G i optičke mreže te se približili našem cilju pokrivanja više od milijun kućanstava optičkom infrastrukturom - izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Konstantinos Nempis.

Očekuje se dividenda od 0,8 eura po dionici

Uprava trenutačno očekuje minimalnu dividendu od 0,80 eura po dionici za 2023. godinu, izvijestili su još iz HT-a. Također, poboljšala je i izgledi za ovu godinu, pa sad očekuje "srednje jednoznamenkasto povećanje prihoda i prilagođene EBITDA-e u odnosu na 2022. godinu". 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.