PRIDRUŽITE SE

Uspješna godina

HT uvećao dobit za više od 50 posto, dividenda će biti objavljena 20. ožujka

- Za Hrvatski Telekom 2023. bila je uspješna godina, obilježena jako dobrim financijskim rezultatima te povećanjem prihoda i EBITDA-e zahvaljujući rastu u području mobilnih i fiksnih komunikacija i sistemskih rješenja - kazao je Konstantinos Nempis.

23.02.2024. 09:59

Hrvatski Telekom (HT) prošlu je poslovnu godinu ostvario 132 milijuna eura neto dobiti, što je za gotovo 52 posto više nego godinu ranije, uz rast prihoda od 5,7 posto, na 1,04 milijardi eura, pokazuje danas objavljeno konsolidiran financijsko izvješće te kompanije.

Tijekom 2023. HT je dioničarima vratio 107,8 miijuna eura, putem dividende od 1,1 euro po dionici i otkupa dionica, što je, kako navode, najveća razina alokacije kapitala od 2019. godine. Iznos dividende za 2023. bit će objavljen 20. ožujka, zajedno s revidiranim financijskim izvještajima za 2023., najavljuju iz kompanije. 

- Za Hrvatski Telekom 2023. bila je uspješna godina, obilježena jako dobrim financijskim rezultatima te povećanjem prihoda i EBITDA-e zahvaljujući rastu u području mobilnih i fiksnih komunikacija i sistemskih rješenja. Zahvaljujući najvećim ulaganjima u povijesti kompanije dodatno smo ojačali vodeći položaj svoje mreže, osigurali najveći udio u spektru i ponovno osvojili nagrade za najbolju mobilnu mrežu - kazao je predsjednik Uprave HT-a Konstantinos Nempis u osvrtu na ostvarene rezultate.

 U 2024. u HT-u planiraju ostvariti nisko jednoznamenkasto povećanje prihoda, s obzirom na usporavanje rasta prihoda koji potječu od ostalih mobilnih komunikacija i na smanjeni doprinos prihoda od tranzitnog prometa koji nosi niže marže. Osim toga, predviđaju srednji jednoznamenkasti rast EBITDA-e nakon najmova i kapitalnih ulaganja u odnosu na 2023. I dalje, kako ističu, u vezi regionalnog širenja nastavljaju procjenjivati potencijalne prilike za stjecanja i preuzimanja. 
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.