PRIDRUŽITE SE

5g mreža

Huawei predstavio europski logistički centar

U centar tj. u 5G implementaciju do sada je  uloženo više od sto milijuna forinti, dok je Huawei Technologies u 15 godina rada u Mađarskoj (od 2005. do 2020.) u toj zemlji uložio oko 1,5 milijardi dolara.

Piše: Hina/a.t.
26.05.2022. 08:16

Huawei je u srijedu hrvatskim i novinarima iz bliže regije predstavio svoj europski logistički centar za opskrbu (ESC) s tvornicom u mađarskom mjestu Paty, u kojem se među prvima u Europi kompletan rad, industrijska rješenja i proizvodnja temelje na 5G mreži.

Taj je centar u mjestu Paty, 20-ak kilometara udaljenom od Budimpešte, s radom krenuo prije više od deset godina, a od 2021. godine s 5G-om i ulaganjem većim od sto milijuna forinti kao rezultatom suradnje Mađarske i Huaweija čime su omogućena razna 5G rješenja za industriju 4.0.

Kada su krenuli s 5G-om, to je bila prva poslovna operacija takvog tipa u Europi, kaže izvršni direktor Huawei Technologiesa Hungary Jason Xie, istaknuvši da se u centru-tvornici stvarno poslovno upotrebljava 5G tehnologija.

Logistički centar i 5G tvornica u Patyju je u halama na površini od 15.000 metara četvornih te je najveći takav objekt izvan Kine. 

"Huawei je fokusiran na razvoj ICT industrije. Puno radimo na istraživanju, razvoju i poboljšanju najnovijih tehnologija, a za 5G vjerujemo da može pridonijeti boljem poslovanju u svim industrijama”,  rekao je direktor centra u Patyju Attila Bolla. Dodao je da je po investicijama u istraživanje i razvoj Huawei broj dva u svijetu te da je u to 2021. godine uložio oko 22 posto od ukupnog godišnjeg prihoda.

Mjesečno se u centru obradi 50 do 60 tisuća pošiljaka, s 5G-om učinkovitost je porasla za oko 30 posto, a očekuje se i daljnje poboljšanje.

Na pitanje novinara, Bolla je rekao da je u 2021. iz tog mađarskog centra za Hrvatsku isporučeno pošiljki/proizvoda veličine oko 2.400 prostornih metara, ne navodeći detalje.

U centar tj. u 5G implementaciju do sada je, kako je kazao, uloženo više od sto milijuna forinti, dok je Huawei Technologies u 15 godina rada u Mađarskoj (od 2005. do 2020.) u toj zemlji uložio oko 1,5 milijardi dolara.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.