PRIDRUŽITE SE

pevex

I ovaj trgovački lanac započeo s dvojnim iskazivanjem cijena

Prije zakonskog roka u svih 27 prodajnih cenatra, na više od 1,5 milijuna etiketa, bit će izražena cijena u kunama i eurima.

Piše: Hina/t.a.
21.07.2022. 17:17

Pevex je započeo s dvojnim iskazivanjem cijena prije zakonske obveze 5. rujna, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca, napominjući kako će troškovi uvođenja eura, kao službene nacionalne valute, u Pevexu prijeći 4,6 milijuna kuna.

Prije zakonskog roka u svih 27 prodajnih cenatra Pevexa, na više od 1,5 milijuna etiketa, bit će izražena cijena u kunama i eurima, istaknuli su iz Pevexa.

Navode i kako će također na vidljivim mjestima u centrima te na računima i svim kanalima oglašavanja biti istaknut i službeni fiksni tečaj konverzije od 7,53450 kuna za euro kako bi kupcima bilo što jednostavnije preračunati i usporediti cijene.

Preračunavanje cijena te nihovo zaokruživanje, navode, obavljat će se isključivo po fiksnom tečaju konverzije u punom brojčanom iznosu te u skladu s matematičkim pravilima zaokruživanja po načelima Etičkog kodeksa Ministarstva gospodarstva, kojem će Pevex pristupiti.

"Nastavno na odluku Vijeća EU o fiksnom tečaju konverzije kuna u eure, u svim prodajnim centrima iskazivat ćemo cijene u obje valute i prije zakonskog roka. Glavni motiv su naši kupci jer nam je iznimno bitno da imaju što više vremena za prilagodbu na novu valutu", istaknuli su iz Uprave Pevexa.

"Pristupanjem Etičkom kodeksu i dodatno potvrđujemo našim kupcima da u Pevexu nema mjesta neopravdanom zaokruživanju cijena" poručili su iz Uprave.

Inače, krajem prošlog tjedna i iz Konzuma i dm-a su izvijestili da počinju s dvojnim iskazivanjem cijena.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.