PRIDRUŽITE SE

dobri rezultati

Ikea Hrvatska uvećala prihode za 30 posto, što je najveći rast u Ikea grupi

Robnu kuću je tijekom poslovne godine 2023. posjetilo više od 1,7 milijuna posjetitelja, dok je internetska trgovina ostvarila više od 20 milijuna posjeta, što je rezultiralo s 263.467 kupnji.

30.11.2023. 10:07

Ikea Hrvatska u svojoj fiskalnoj godini, koja je završila 31. kolovoza 2023. ostvarila je ukupni promet od gotovo 150 milijuna eura, što je na godišnjoj razini porast od 30 posto, pri čemu je ostvarila najveći rast prihoda među svim Ikea jedinicama u svijetu.

Fiskalna godina odnosi se na razdoblje od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza ove godine, a ukupno ostvareni promet od 149,9 milijuna eura obuhvaća internetsku trgovinu, studij za planiranje, dostavne centre te robnu kuću Ikea Zagreb, u kojoj je promet iznosio gotovo 91 milijun eura. Robnu kuću je tijekom poslovne godine 2023. posjetilo više od 1,7 milijuna posjetitelja, dok je internetska trgovina ostvarila više od 20 milijuna posjeta, što je rezultiralo s 263.467 kupnji.

- Ukupni porast prometa u odnosu na prošlu poslovnu godinu je 30 posto, a ako se gleda samo internetska prodaja, on je i veći, 36 posto. Time je Ikea Hrvatska dospjela na vrh top ljestvice po prihodima, ostvarivši najveći rast prihoda među svim Ikea jedinicama u cijelom svijetu - istaknuli su iz Ikee Hrvatska.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.