PRIDRUŽITE SE

priopćenje za medije

Imenovan novi predsjednik Nadzornog odbora Vindije

"Motivirani pozitivnim pokazateljima nastavljamo s ulaganjima i razvojem održivog poslovanja, a u fokusu ostaju ulaganja u strateške ekološke projekte u vidu zelene energije te zaštite okoliša i procesne modernizacije", naveo je, među ostalim, predsjednik uprave Nenad Klepač, na Glavnoj skupštini Vindije na kojoj je imenovan i novi predsjednik NO.

Piše: Menadžer.hr
30.08.2022. 10:45

Na redovnoj Glavnoj skupštini Vindije najavljen je strateški smjer daljnjeg razvoja kompanije u kojem će važnu ulogu imati i novo imenovani predsjednik Nadzornog odbora pravnik Zvonimir Buterin. Osim rezultata za proteklu, predstavljeni su i rezultati za prvih šest mjeseci ove godine.

Unatoč brojnim izazovima na tržištu Grupa Vindija je ostvarila rast konsolidiranog prihoda od 9,5 posto u 2021., a očuvali su profitabilnost i kroz prvih šest mjeseci 2022. Pojačan rast bilježi i izvoz koji čini 25 posto ukupne prodaje roba.

Imenovanjem Buterina na mjesto predsjednika NO, Vindija dodatnu pažnju usmjerava na buduće investicije pri čemu mogu računati na njegovu stručnost jer u svom uspješnom privatnom poslu pruža pravnu podršku domaćim i inozemnim strankama u svim fazama investicijskih projekata.

"Poslovni rezultati potvrda su nastojanja svih zaposlenika i Uprave da unatoč izazovnim vremenima, kvalitetnim proizvodima i inovativnim pristupom ostvarujemo veliki uspjeh. Motivirani pozitivnim pokazateljima nastavljamo s ulaganjima i razvojem održivog poslovanja, a u fokusu ostaju ulaganja u strateške ekološke projekte u vidu zelene energije te zaštite okoliša i procesne modernizacije, ali i ostale promjene s ciljem smanjenja kompleksnosti, kao što su delisting Koke i pripajanje Latice i Novog Domila Vindiji. Uz sve to, na prvom mjestu ostaju i dalje zaposlenici koji su uvelike zaslužni za lidersku poziciju na tržištu“, rekao je predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

Grupa je u rujnu prošle godine povećala plaće svojim zaposlenicama te zaposlenicima tvrtki Koka i Vindija, a prvim danom 2022. i tvrtki Latica, Novi Domil, ViR1898, Vindon te Vindija trgovina, što je na godišnjoj razini iznosilo ukupno 28.271.000 kuna. Novi ciklus povećanja plaća uslijedio je prije ljeta 2022., za što će Grupa godišnje izdvojiti dodatnih 27.962.361 kuna.

Smanjili su također broj poslovnih banaka i promjenil strukturu kredita te su kratkoročne kredite u 90 posto zamijenili onim dugoročnim.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.