PRIDRUŽITE SE

obljetnica

IN2 grupa u 30 godina izvela gotovo 700 projekata

Informatizirali su hrvatske bolnice, digitalno transformirali zdravstveni sektor, uveli informacijske sustave i u inozemstvu te digitalizirali sudski registar, zemljišne knjige te jedinstveni registar osoba u RH.

Piše: Hina/t.a.
05.07.2022. 08:56

Jedna od vodećih domaćih IT tvrtki IN2 grupa obilježila je, u ponedjeljak 4. srpnja, u Muzeju suvremene umjetnosti 30 godina postojanja, tijekom kojih je stalno rasla, razvijajući softver za razne industrije te konzalting za gotovo sve poslovne grane, a s više od 500 zaposlenih posluje u pet zemalja regije.

Tvrtku IN2 osnovao je 1992. u Zagrebu Ante Mandić, a prvi veliki posao bio im je razvoj softvera za Zagrebački velesajam, da bi nakon pet godina razvili "custom development" projekt i prvi proizvod INsurance2, što su slijedili mnogi drugi IT projekti i proizvodi.

"Kada smo osnovani 1992. bili smo pioniri IT posla, ispred svog vremena, a i danas kreiramo rješenja koja mijenjaju život, što planiramo i ubuduće, biti najbolji. Nastavljamo s projektima digitalizacije hrvatskog društva, zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalne gospodarske IT projekte, što su i najveća dostignuća IN2 grupe", poručio je predsjednik Uprave IN2 grupe Denis Jašarević.

Od 2018. IN2 grupa je nakon preuzimanja postala dio kanadske i globalne IT grupacije CSI (Constellation Software Inc.), koja pak posluje na 250 lokacija u 80 zemalja svijeta te surađuje s više od 125 tisuća klijenata. Unutar CSI grupacije, IN2 grupa je i centar izvrsnosti za zdravstvene informacijske sustave u jugoistočnoj Europi.

U 30 godina rada IN2 grupa je, kako ističu za Hinu, izvela gotovo 700 projekata, od čega 80 posto na hrvatskom, a ostalo na stranim tržištima. Akvizirali su također mnoge tvrtke (Igea, Info Opus, Grad, Pardus, SVAM Plus i MCS Grupu), te najavili da će nastaviti s akvizivijima i širenje poslovanja.

Najbitniji projekti IN2 grupe

Informatizacija hrvatskih bolnica od 1990-tih, digitalna transformacija zdravstvenog sektora, projektiranje sustava eNaručivanje. Bolnički informacijski sustav BIS danas se koristi u 48 hrvatskih bolnica, a sustav BioNET LIS u više od 120 medicinsko-biokemijskih laboratorija. Uvođenje bolničkih informacijskih sustava u inozemstvu od 2017. te održavanje bolnica u Vijetnamu, Azerbajdžanu i Saudijskoj Arabiji. Digitalizacija sudskog registra, zemljišnih knjiga i jedinstvenog registra osoba u RH.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.