PRIDRUŽITE SE

Konsolidirani rezultati

Ina Grupa završila 2023. s nižim prihodima i dobiti

- Investicijski izdaci dosegnuli su 400 milijuna eura u 2023. te su pretežno usmjereni na domaća ulaganja i širenje na slovenskom tržištu stjecanjem dodatnih 25 posto udjela u OMV-u Slovenija - rekla je predsjednica Uprave Ine Zsuzsanne Ortutay. 

16.02.2024. 10:34

Ina Grupa u 2023. godini poslovala je s neto dobiti od 250 milijuna eura, što je 2,1 milijun eura manje nego godinu dana ranije, dok je EBITDA pala za 22 posto, na 523 milijuna eura, pokazuje danas objavljeno konsolidirano financijsko izvješće te kompanije.

U tom razdoblju ostvareni su ukupni konsolidirani prihodi od 4,06 milijardi eura, što je pad za 15,5 posto u odnosu na 2022. godinu, a ukupni rashodi su bili 3,75 milijarde eura ili 14,5posto niži.

- Ina Grupa zabilježila je pad EBITDA-e za 22 posto, što je bilo i očekivano s obzirom na prevladavajuće okruženje nižih cijena. Ipak, investicijski izdaci dosegnuli su 400 milijuna eura u 2023. te su pretežno usmjereni na domaća ulaganja i širenje na slovenskom tržištu stjecanjem dodatnih 25 posto udjela u OMV-u Slovenija. Napredak na ključnim projektima poput Projekta nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka bio je zamjetan, dosegnuvši 84 posto dovršenosti, uz druge tekuće projekte rasta i poboljšanja učinkovitosti u svim poslovnim segmentima - navela je predsjednica Uprave Ine Zsuzsanne Ortutay.

 Gledajući unaprijed u 2024., navela je da je globalno okruženje i dalje je prepuno izazova koji proizlaze iz sukoba koji su u tijeku, što stvara neizvjesnost na tržištima diljem svijeta, međutim dodaje i da usred tih izazova leže i prilike za transformaciju energetskog sektora. - Ina, ojačana svojim stabilnim poslovanjem i snažnom financijskom pozicijom, ostaje predana u upravljanju kompleksnostima koje su pred nama, prihvaćajući prilike za daljnje poboljšanje i rast - zaključila je.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.