PRIDRUŽITE SE

Dobre vijesti

Ina otkrila veliko nalazište plina

Istražna bušotina Veliki Rastovac-1, dubine 1095 metara, nalazi se u Općini Grubišno Polje. 

07.11.2023. 14:02

Ina je danas izvijestila da je na bušotini Veliki Rastovac-1, nedaleko od Grubišnog Polja, na istražnom prostoru DRAVA-03, otkrila ležište plina s ostvarenim maksimalnim dotokom od oko 145.000 prostornih metara na dan, što predstavlja nešto više od sedam posto njezine ukupne dnevne proizvodnje plina.  

Ispitivanjem je potvrđena komercijalna proizvodnost te bušotine i odlična ležišna svojstva. Istražna bušotina Veliki Rastovac-1, dubine 1095 metara, nalazi se u Općini Grubišno Polje. 

- Prijavili smo komercijalno otkriće nadležnim institucijama i ponovno dokazali da Ina igra ključnu ulogu kada je riječ o aktivnostima istraživanja i proizvodnje nafte i plina u Hrvatskoj. Brzina pokretanja proizvodnje s nove bušotine ovisit će o trajanju postupka izdavanja svih potrebnih dozvola, a vjerujemo da u suradnji s našim partnerima u nadležnim ministarstvima možemo to razdoblje znatno skratiti kako bismo pridonijeli sigurnosti opskrbe i dobrobiti cijelog hrvatskog društva - izjavila je predsjednica Uprave Ine Zsuzsanna Ortutay.

Nakon ishođenja eksploatacijskog polja za to otkriće Ina na njemu planira izbušiti dodatnu razradnu bušotinu, izgraditi priključni plinovod te privesti obje bušotine u proizvodnju do kraja 2027. godine u skladu s trenutačnim planom ishođenja dozvola za eksploataciju ugljikovodika u Hrvatskoj. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.