PRIDRUŽITE SE

INA

Ina: Ugovor o revolving kreditu u iznosu od 300 milijuna eura

Ina je potpisala ugovor o revolving kreditu u vrijednosti 300 milijuna eura s osam bankovnih grupacija, a uz refinanciranje revolving kredita iz prosinca 2018. godine, koristit će ga u opće korporativne svrhe, uključujući investicije, priopćeno je u četvrtak iz Ine. 

Piše: Hina
20.10.2022. 11:32

Banke koje su sudjelovale u kreditu su BNP Paribas, ING Bank N.V. Hungary Branch, MKB Bank Nyrt, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, SMBC Bank EU AG, Tatra banka, a.s. i  Zagrebačka banka.

"Nakon uspješnog izdanja obveznica u iznosu od dvije milijarde kuna u prosincu 2021. godine, koje je bilo jedno od najvećih korporativnih izdanja na hrvatskom tržištu obveznica ikad, Ina je ponovno ostvarila vrlo konkurentne uvjete financiranja", navodi se u priopćenju, bez dodatnih detalja o uvjetima novog kredita. 

Predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics ističe kako Ina nastavlja biti prepoznata kao respektabilan partner s uvjerljivom pozicijom na financijskim tržištima.

"Novi ugovor o kreditiranju dodatno pridonosi financijskoj stabilnosti i konkurentnosti Ine te podržava kompaniju u ostvarenju svojih strateških ciljeva koji podupiru dugoročno održiv rast", naglasio je Ratatics. 

Ističe kako to omogućava Ini da nastavi sa svojim ambicioznim poslovnim planovima unutar izazovnog vanjskog okruženja.

"To uključuje i snažan investicijski ciklus koji u Ini traje već neko vrijeme, predvođen investicijom u modernizaciju Rafinerije nafte Rijeka, vrijedan četiri milijarede kuna, te započetim aktivnostima na plinskim poljima u Jadranu, gdje planiramo uložiti više od milijarde kuna", ističe predsjednik Uprave Ine. 

Kako se navodi u priopćenju, transakciju su koordinirale Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka, dok će ING Bank N.V. - podružnica London djelovati kao agent.

Dospijeće kredita je tri godine, s dvije jednogodišnje opcije produženja, a korištenje osim u eurima može biti i u američkim dolarima, zaključuje se u priopćenju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.