PRIDRUŽITE SE

nova bušotina na Jadranu

Ina započela proizvodnju plina

Ina je započela s proizvodnjom prirodnog plina iz nove bušotine na plinskom polju Ika u sjevernom Jadranu, priopćeno je iz Ine u četvrtak.

17.03.2022. 11:45

"Bušotina Ika B-1R-DIR uspješno je spojena na postojeći Inin proizvodni sustav u sjevernom Jadranu čime je osiguran ulazak novih 150 tisuća kubičnih metara prirodnog plina dnevno u hrvatski plinski sustav. Godišnja proizvodnja nove bušotine kretat će se na razini od gotovo 55 milijuna kubičnih metara, što u ovom trenutku predstavlja gotovo 7% ukupne Inine proizvodnje plina na moru i kopnu", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako je nova bušotina rezultat Ininih aktivnosti koje su započele 2019. godine u okviru programa "Razradni program sjeverni Jadran" svrha kojega je utvrditi sve potencijalne lokacije za nova bušenja na sjevernom Jadranu. Realizacija toga programa počela je u rujnu 2020. godine, a do sada su izrađene tri nove bušotine.

Nedavno je uspješno izbušena i bušotina na eksploatacijskom polju Jamarice pokraj Novske, kako navode u Ini, s očekivanom novom proizvodnjom od oko 40 tisuća kubičnih metara prirodnog plina na dan nakon što se privede proizvodnji. Pokrenute su i aktivnosti privođenja proizvodnji plinskog polja Zalata-Dravica koje se prostire i na području Mađarske. Sav plin dopremat će se na objekte prerade Molve, odakle će dalje ići prema domaćim kupcima kroz hrvatski plinski sustav, kažu u Ini.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.