PRIDRUŽITE SE

osjetljiv trenutak

iPhone: Idu blagdani, narudžbe padaju, Kina tjera svoju politiku protiv covida

Problemi s proizvodnjom iskrsnuli su na vrhuncu sezone predblagdanske potražnje za elektronikom pred kraj godine koja znači skok prodaje za kompanije poput Applea...

Piše: Hina
01.11.2022. 08:52

Problemi sa covidom Appleovog dobavljača Foxconna u tvornici u kineskom Zhengzhouu mogli bi smanjiti isporuke iPhonea u studenome i do 30 posto, upozorio je upućeni izvor.

Foxfonnova tvornica u Zhengzhouu sastavlja većinu iPhonea koji se isporučuju kupcima širom svijeta, iako ih američki div proizvodi i u Shenzenu na jugu Kine i u Indiji. Pogon u Zhengzhouu zapošljava oko 200 tisuća radnika, a proteklih dana uzdrmalo ga je nezadovoljstvo radnika strogim mjerama suzbijanja covida 19. Dana 19. listopada Foxconn je radnicima zabranio obroke u kantinama i naložio im da objeduju u spavaonicama, opovrgnuvši ujedno zastoje u proizvodnji. Na upit Reutersa da komentira navode o problemima u proizvodnji, Foxconn je Reuters uputio na nedjeljnu izjavu u kojoj tvrdi da uspostavlja kontrolu nad situacijom i da će koordinirati rezervne proizvodne kapacitete sa drugim tvornicama kako bi smanjio eventualne posljedice.

Osjetljiv trenutak

Problemi s proizvodnjom iskrsnuli su na vrhuncu sezone predblagdanske potražnje za elektronikom pred kraj godine koja znači skok prodaje za kompanije poput Applea. Izvješće signalizira i slabljenje inozemne potražnje, koje se očitovalo u padu indeksa novih narudžbi, četvrti mjesec zaredom, navodi Reuters.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.