PRIDRUŽITE SE

Potpore za poljoprivrednike

Istarska županija dodjeljuje 132.000 eura potpora

Potpore se dodjeljuju za unapređenje ekološke i stočarske proizvodnje, sufinanciranje certifikacije autohtonih proizvoda, za mini klaonice na OPG-u te oštećenicima u slučaju prirodnih nepogoda.

05.12.2023. 09:37

Istarska županija nastavlja poticati razvoj poljoprivrede, objavivši ovih dana javni poziv za dodjelu potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Istarske županije za 2023. godinu s fondom od ukupno 132 tisuće eura. 

- U ovoj smo godini već dodijelili 208.000 eura bespovratnih financijskih sredstava za projekte i programe iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva, a koje provode gradovi i općine, znanstveno-obrazovne i istraživačke institucije te druge agencije u poljoprivredi i ustanove. Isto tako, dodijelili smo i dodatnih 348.000 tisuća eura za sufinanciranje projekata/programa udruga iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva, a posljednji u nizu je program dodjele potpore malih vrijednosti - istaknuo je župan Boris Miletić. 

Kroz ovaj poziv dodjeljuju se potpore male vrijednosti poljoprivrednicima, OPG-ovima, samoopskrbnim poljoprivrednim gospodarstvima (SOPG), obrtima, trgovačkim društvima, te udruge i zadrugama sa sjedištem i proizvodnim površinama na području Istarske županije. Potpore se dodjeljuju za unapređenje ekološke i stočarske proizvodnje, sufinanciranje certifikacije autohtonih proizvoda, za mini klaonice na OPG-u te oštećenicima u slučaju prirodnih nepogoda.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.