PRIDRUŽITE SE

Privlačenje digitalnih nomada

Istra treću godinu zaredom provodi projekt 'Živi i radi u središnjoj Istri'

- Pohvale Turističkoj zajednici središnje Istre koja je pokrenula inovativni projekt s ciljem privlačenja digitalnih nomada u naše krajeve tijekom cijele godine, posebno van glavne turističke sezone. Upravo je to na tragu budućeg smjera razvoja turizma - rekao je Boris Miletić.

09.11.2023. 10:22

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) u sklopu projekta "Živi i radi u središnjoj Istri - Gourmet Getaway - Workation & Workshops", od 3. studenog do 3. prosinca 2023. godine ugošćuje digitalne nomade i njihove mentore, koji će tijekom boravka u središnjoj Istri sudjelovati na nizu radionica i gastronomskih doživljaja. 

Ovogodišnji inovativni projekt rezultat je nastavka suradnje s Udrugom digitalnih nomada Hrvatske, stručnjacima tvrtke Saltwater Nomads te Razvojnom agencijom Srce Istre, priopćeno je iz Istarske županije. Digitalni nomadi koji borave u središnjoj Istri došli su iz SAD-a, Njemačke, Hrvatske, Nizozemske, Australije i Kanade.

TZSI već treću godinu zaredom provodi taj projekt, s ciljem privlačenja većeg broja novog profila gostiju - digitalnih nomada u središnju Istru u razdoblju pred i posezone. Kako ističu iz TZSI, krajem kolovoza raspisali su javni poziv za „Gourmet Getaway - Workation & Workshops” na koji se prijavio velik broj kandidata, među kojima je odabrano sedam pobjednika koji će boraviti u središnjoj Istri, a to su Danielle Farage, Yuval Ackerman, Lizzy Komen, Paul Bradbury, Shaun Busuttil, Nilesh Pandey i Ali Greene. Uz pobjednike, u središnjoj Istri boravit će još četiri digitalna nomada: Kaisu Koskela, Nicki Frandsen, Kelsey Kay Love i Peter Rimkus te više od osam gostujućih mentora.

Pobjednici javnog poziva će osim besplatnog smještaja u ruralnoj vili u središnjoj Istri, biti nagrađeni putnom stipendijom od 250 eura, tjednim budžetom za prehranu i sudjelovanjem na nizu radionica i gastronomskih doživljaja. Također, njihov je zadatak kreirati sadržaj putem svojih kanala te promovirati središnju Istru kao vodeće hrvatsko ruralno odredište za digitalne nomade.

- Pohvale Turističkoj zajednici središnje Istre koja je navedeno prepoznala i pokrenula ovaj inovativni projekt s ciljem privlačenja digitalnih nomada u naše krajeve tijekom cijele godine, a posebno van glavne turističke sezone. Upravo je to na tragu budućeg smjera razvoja turizma kojeg promiče Istarska županija jer smo maksimalne kapacitete dolaska gostiju i broja noćenja dostigli, a kako bismo očuvali posebnosti naše Istre moramo biti usmjereni na održivi razvoj, cjelogodišnji turizam i turističke proizvode iznimne kvalitete - istaknuo je istarski župan Boris Miletić.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.