PRIDRUŽITE SE

U potrazi za kineskim ulagačima

Izaslanstvo požeško-slavonske županije u potrazi za kineskim ulaganjima

- Svaka nova investicija u našem gradu znači nova radna mjesta za naše stanovnike o čemu je također bilo govora te se nadamo kako će se poduzetnici s kojima smo razgovarali zaista i odlučiti za investiranje – istaknula je gradonačelnica Pakraca.

15.11.2023. 11:28

 Nakon posjeta kineske delegacije u srpnju ove godine, izaslanstvo u sastavu požeško-slavonske županice Antonije Jozić, gradonačelnice Grada Pakraca Anamarije Blažević, direktora Poduzetničkog centra Pakrac Vladimira Gazića i poduzetnika Damira Kufner susrela se s poduzetnicima i predstavnicima pokrajine Lishui Cityja te gradova Yunhe County i Jinyun County i razgovarala o mogućnostima suradnje, izvijestili su iz Županije.

- Na poziv predstavnika Yunhe Countyja susreli smo se s poduzetnicima koji su iskazali interes za investiranjem na području Pakraca. Svaka nova investicija u našem gradu znači nova radna mjesta za naše stanovnike o čemu je također bilo govora te se nadamo kako će se poduzetnici s kojima smo razgovarali zaista i odlučiti za investiranje – istaknula je Anamarija Blažević, gradonačelnica Grada Pakraca.

Yunhe County grad je u kojemu je posebice razvijena drvna industrija s preko 1000 poduzetnika koji djeluju u tom sektoru. Područje u kojemu su osobito specijalizirani je proizvodnja drvenih igračaka. Riječ je o tvrtkama koje drže visoke udjele u svjetskoj proizvodnji igračaka, a neke od njih već posluju u državama Europske unije.

- Naše domaće tržište otvoreno je za strane investicije i na području Hrvatske imamo kvalitetnih primjera ulaganja stranog kapitala koja su generirala dobrobit za naše stanovnike. Nadam se kako će u tom smjeru ići i ova inicijativa te će se pretvoriti u pothvat koji će multiplicirati dobrobit za žitelje naše županije – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.