PRIDRUŽITE SE

najnoviji podaci fine

Top 10 građevinskih tvrtki u Varaždinskoj županiji

Tvrtka Colas Hrvatska predvodnik je sektora u Varaždinskoj županiji, a slijede ju HIS, Zagorje-Tehnobeton, GK Grupa, PZC i druge tvrtke čiji cjeloviti popis donosimo ovdje.

Piše: Andrea Tomurad
08.05.2022. 09:21

Donosimo listu građevinskih tvrtki u Varaždinskoj županiji koje su u 2021. godini bile najprihodovnije u sektoru prema najnovijim podacima Fine.

Ostvarenim poslovnim rezultatom Colas Hrvatska je od ove godine vodeća tvrtka u građevinskom sektoru Varaždinske županije. Colas je prošle godine ostvario ukupan prihod od 257,8 milijuna kuna, što je povećanje od 16 posto, te je povećao i broj zaposlenih za više od 5 posto, na sadašnjih oko 280 zaposlenika. Nekadašnja Cesta Varaždin utemeljena 1962., od 2007. godine dio je svjetske grupacije Colas SA koja posluje u 50 zemalja na pet kontinenata. Jedan od posljednjih projekata koji su preuzeli je projektiranje proizvodnog pogona i poslovne zgrade EJOT Spojne Tehnike u Novoj Gradišci.

Slijedi tvrtka HIS koja je u 2021. godini s 146,19 milijuna kuna povećala prihode za više od 25 posto u odnosu na prošlu godinu. Tvrtka je osnovana 1992. godine sa sjedištem u Donjoj Višnjici, a 2005. registrirana je podružnica u Zagrebu. Više od 60 inženjera i radnika tvrtke HIS izvodi specijalizirane poslove, posebice izvođenje građevinskih radova, izgradnja objekata vodoopskrbe i odvodnje te izrada betonskih i čeličnih konstrukcija.

Treće mjesto zauzima Zagorje-Tehnobeton, a četvrto GK Grupa. Zagorje-Tehnobeton posluje od 1946., tijekom 2000.-ih godina predvodili su građevinski sektor u Hrvatskoj, primarna djelatnost im je visokogradnja, a jedan od posljednjih projekata im je izgradnja osnovne škole i sportske dvorane u Svetom Iliji. Specijalnost GK Grupe je izvođenje geotehničkih konstrukcija i projektiranje, poglavito temeljenje i poboljšanje tla, kao i zaštita građevinskih jama zahtjevnih objekata. Uz niz projekata u čitavoj Hrvatskoj, nositelj su radova na projektu Aglomeracija Varaždin.

Potpunu listu pogledajte ovdje:

  1. Colas Hrvatska d.d. - 257,82 mil. kn
  2. HIS d.o.o. - 146,19 mil. kn
  3. Zagorje-Tehnobeton d.d. - 136,01 mil. kn
  4. GK grupa d.o.o. - 123,54 mil. kn
  5. PZC Varaždin d.d. - 110,62 mil. kn
  6. Mepro d.o.o. - 89,68 mil. kn
  7. Mipcro d.o.o. - 85,71 mil. kn
  8. Vodogradnja d.d. - 73,97 mil. kn
  9. Geobim d.o.o. - 69,72 mil. kn
  10. Hidroing d.d. - 64,12 mil. kn
Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.