PRIDRUŽITE SE

Infrastrukturni projekti

Izgradnjom kompostane Bjelovar dobio suvremeni oblik gospodarenja otpadom

Bjelovar je izgradnjom tog postrojenja, ali i sortirnice, dobio jedan od najsuvremenijih oblika gospodarenja otpadom u državi.

02.11.2023. 13:00

U Bjelovaru je završen projekt izgradnje kompostane na odlagalištu otpada Doline, vrijedan 1,9 milijuna eura, kojeg je s 50 posto sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Nositelj projekta je Komunalac, izvođač građevinskih radova bila je tvrtka Novi stan, dok je za opremanje bila zadužena tvrtka Tehnix, izvijestili su iz Grada Bjelovara.

Cilj projekta „Izgradnja i opremanje postrojenja za biološku obradu odvojeno-sakupljenog biootpada Grada Bjelovara“ je unaprjeđenje sustava gospodarenja biootpadom na području Grada Bjelovara i osam okolnih općina – Kapela, Nova Rača, Rovišće, Severin, Šandrovac, Velika Pisanica, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac.

Bjelovar je izgradnjom tog postrojenja, ali i sortirnice, dobio jedan od najsuvremenijih oblika gospodarenja otpadom u državi. Na Dolinama će se tako sortirati sve frakcije otpada, a namjera je u sljedećih nekoliko godina postići sve zakonske standarde, navode još iz Grada.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.