PRIDRUŽITE SE

ugovorili s Irus Holdingom

Jadroplov za 25,15 milijuna dolara ugovorio kupnju broda za prijevoz ukapljenog plina

Jadroplov, koji je u većinskom državnom vlasništvu, pridodat će tako još jedan brod svojoj floti od pet brodova.

Piše: Hina
01.06.2022. 15:04

Splitska brodarska tvrtka Jadroplov priopćila je u srijedu da je potpisala ugovor sa švicarskom tvrtkom Irus Holding o kupnji LPG broda za prijevoz ukapljenog plina za nešto više od 25 milijuna dolara.

Temeljem odluke Nadzornog odbora te tvrtke potpisan je ugovor o kupnji LPG broda, koji je u izgradnji u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding, a trebao bi biti dovršen do listopada ove godine.

Prema procjeni neovisnog certificiranog procjenitelja Vesseles Valuea, vrijednost tog broda iznosi 27,7 milijuna dolara. Dogovorena je kupoprodajna cijena od 25,15 milijuna dolara, s uključenim svim dodatnim troškovima. Kako dalje navode iz Jadroplova, brod će biti financiran s 35 posto vlastitih sredstava, a ostatak sredstvima iz bankovnog kredita.

Istodobno, ta je kompanija dogovorila trogodišnji najam broda s opcijskim produljenjem za još dvije godine, uz mogućnost povećanja dnevnog najma zbog prilagodbe prostu cijena, zaključuje se u priopćenju.

Jadroplov, koji je u većinskom državnom vlasništvu, pridodat će tako još jedan brod svojoj floti od pet brodova, uglavnom za prijevoz rasutih tereta, ukupne nosivosti 242.727 tonaže prazne nosivosti (DWT).  

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.