PRIDRUŽITE SE

Objavljeni rezultati

Janaf lani ostvario rekordne rezultate

- Iznimno sam zadovoljan što u jubilarnu 50. godišnjicu ulazimo s obnovljenom pozitivnom reputacijom te povijesnim godišnjim rezultatima - poručio je Stjepan Adanić.

27.02.2024. 11:55

Jadranski naftovod 2023. godinu završio je s neto dobiti od 52 milijuna eura ili 27,6 posto više nego u 2022., uz ukupne prihode od 153,3 milijuna eura ili gotovo 29 posto više, izvijestili su iz te transportne državne kompanije.

To je rekordan rezultat, ističu iz Janafa, dodajući da im je veliko ulaganje u trasnprotne i skladišne sustave te strateško promišljanje poslovanja omogućilo da postanu ključni energetski hub u ovom dijelu Europe. Veći dio prihoda ostvaren je iz temeljne djelatnosti društva, transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, i to u iznosu od rekordnih 146,7 milijuna eura ili 28 posto više u odnosu na godinu ranije, dok je poslovanje s inozemnim kupcima donijelo 73 posto prihoda od temeljne djelatnosti. 

- Iznimno sam zadovoljan što u jubilarnu 50. godišnjicu ulazimo s obnovljenom pozitivnom reputacijom te povijesnim godišnjim rezultatima. Financijski rezultati ostvareni u protekloj godini još su jedan pokazatelj ispravnosti strateških odluka ove Uprave te smjera poslovanja današnjeg Janafa. Unatoč pred nas postavljenim zaprekama, još smo jednom potvrdili značaj Jadranskog naftovoda za energetski sektor, ali i cjelokupno gospodarstvo RH - istaknuo je predsjednik Uprave Stjepan Adanić.

 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.