PRIDRUŽITE SE

poslovanje

Japanska grupacija prvi put na hrvatskom tržištu leasinga

Upravno vijeće Hanfe je na sjednici u srijedu donijelo odluku kojom po prvi put na hrvatsko tržište leasinga ulazi jedna japanska grupacija, koja će poslovati pod tvrtkom Toyota Tsusho Leasing Croatia d.o.o., izvijestili su iz Hanfe.

Piše: Hina/a.t.
30.03.2022. 11:01

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijelo je rješenje kojim se japanskom društvu Toyota Tsusho Corporation odobrava osnivanje leasing društva koje će poslovati pod tvrtkom Toyota Tsusho Leasing Croatia d.o.o.

U okviru tog  leasing društva daje se suglasnost za stjecanje kvalificiranog udjela u visini 100 posto temeljnog kapitala leasing društva Toyota Tsusho Leasing Croatia d.o.o. u osnivanju, kao i suglasnost za obavljanje funkcije članovima uprave navedenog društva.

Iz Hanfe su izvijestili i da je N3 Capital Partnersu izdano odobrenje za osnivanje i rad malog društva za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, koje će biti prvo malo društvo za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima koje je osnovano po novim odredbama Zakona o alternativnim investicijskim fondovima.

Na sjednici je izdano i odobrenje Damiru Čukmanu iz Zagreba za obavljanje funkcije člana uprave društva N3 Capital Partners d.o.o. za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, a drugom društvu za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, Inspire Investments d.o.o. iz Zagreba, izdano je odobrenje za delegiranje poslova praćenja usklađenosti s relevantnim propisima na društvo Regula Impero d.o.o. za savjetovanje i usluge iz Zagreba, naveli su iz Hanfe.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.