PRIDRUŽITE SE

Godišnja anketa

Je li inflacija utjecala na blagdansku potrošnju? Evo što pokazuje anketa

Istraživanje, koje su tijekom studenog 2023. godine proveli JaTrgovac magazin i agencija Hendal na nacionalno reprezentativnom uzorku građana u RH, za šest je posto veći broj građana nego lani koji planiraju za kupnju poklona potrošiti do 25 eura - sada ih je 25 posto. 

19.12.2023. 09:33

Redovito istraživanje koje provodi JaTrgovac pokazalo je da ove godine poklone za predstojeće blagdane planira kupovati 78 posto ispitanih građana, što je za jedan postotni bod više nego lani, no iznosi koje planiraju izdvojiti za njihovu kupnju nešto su niži nego lani.

Istraživanje, koje su tijekom studenog 2023. godine proveli JaTrgovac magazin i agencija Hendal na nacionalno reprezentativnom uzorku građana u RH, za šest je posto veći broj građana nego lani koji planiraju za kupnju poklona potrošiti do 25 eura, te ih je sada 25 posto. 

Najviše građana, 29 posto ili tri postotna boda manje nego 2022., za tu će kupnju izdvojiti do 70 eura, a četiri posto manje je i onih koji će potrošiti do 130 eura, ove ih je godine 17 posto.

Da će ove godine potrošiti manje na božićne poklone nego lani reklo je 35 posto građana, a 55 posto ih planira potrošiti jednak iznos kao i lani. Veće iznose ove godine planira potrošiti svega 10 posto ispitanika, pokazuju rezultati.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.