PRIDRUŽITE SE

Potpore poduzetnicima

Kako do bespovratnih potpora za energetsku učinkovitost? Imamo odgovor

Poduzetnici koji se prijave mogu ostvariti do 10.000 eura bespovratnih sredstava za pokriće troškova iz tri kategorije: ulaganje u objekte i opremu, savjetodavne usluge za unapređenje energetske učinkovitosti i razvoj vještina zaposlenika.

07.02.2024. 13:38

Putem projekta EENergy, čiji je koordinator za Hrvatsku Hrvatska gospodarska komora (HGK), Europska unija osigurava potporu od 9 milijuna eura za poticanje inovacija i održivosti malih i srednjih poduzeća u Europi, s naglaskom na smanjenje potrošnje energije i zaštitu okoliša.

Poduzetnici koji se prijave mogu ostvariti do 10.000 eura bespovratnih sredstava za pokriće troškova iz tri kategorije: ulaganje u objekte i opremu, savjetodavne usluge za unapređenje energetske učinkovitosti i razvoj vještina zaposlenika. Ukupno će kroz projekt biti dodijeljeno najmanje 900 takvih potpora, a da bi troškovi bili prihvatljivi i refundirani, nužno je postići uštedu energije od najmanje 5 posto u razdoblju od godine dana od početka provedbe projekta, navode iz HGK.

Projekt EENergy financiran je iz Programa Jedinstvenog tržišta, pa se  ne smatra državnom potporom. Prijaviti se mogu svi poduzetnici koji imaju status 'subjekta malog gospodarstva', osnovani i aktivni prije 1. siječnja 2023. godine, a podršku će im podršku pružiti savjetnici za održivost iz . Rok za prijavu  na natječaj je 15. travnja.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.