PRIDRUŽITE SE

svjetske burze

Kako je Kina odustala od strogih covid restrikcija, burze zabilježile rast

Europske burze prate rast azijskih tržišta, nakon vijesti da je Kina prepolovila broj dana koje građani trebaju provesti u karanteni u slučaju covida.

Piše: Hina
28.06.2022. 09:50

Na europskim su burzama u utorak ujutro cijene dionica porasle, pa tako prate rast azijskih tržišta, nakon vijesti o popuštanju restriktivnih mjera protiv covida 19 u Kini, što bi trebalo pozitivno utjecati na rast drugog po veličini svjetskog gospodarstva.

STOXX 600 indeks vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u plusu 0,5 posto.

Pritom je londonski FTSE indeks ojačao 0,98 posto, na 7.329 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,93 posto, na 13.308 bodova, a pariški CAC 0,67 posto, na 6.080 bodova.

Tako europske burze prate rast azijskih. Nakon početnog pada, jutros je MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica promijenio smjer, pa je oko 9,30 sati bio u plusu 0,5 posto.

Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao 0,6 posto, dok su cijene dionica u Južnoj Koreji, Australiji, Šangaju i Hong Kongu porasle između 0,1 i 0,9 posto.

Na samom početku trgovanja na burzama je vladao oprez zbog jučerašnjeg pada cijena dionica na Wall Streetu.

No, nakon vijesti da je Kina prepolovila broj dana koje građani trebaju provesti u karanteni u slučaju covida na sedam dana, tržišta su naglo porasla jer to pokazuje da Kina odustaje od vrlo strogih restrikcija u vezi covida 19.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.