PRIDRUŽITE SE

nova investicija

Knauf će u Novom Marofu uložiti basnoslovnih 120 milijuna eura, evo detalja

Proširenje će omogućiti tvornici da više nego udvostruči svoj godišnji proizvodni kapacitet za rješenja za uštedu energije, otvori više od 70 novih radnih mjesta u procesu i značajno ojača svoju poziciju na europskom tržištu...

Piše: Iva Habulan Šavor
02.03.2023. 15:00

Knauf Insulation uložit će oko 120 milijuna eura u novu održivu proizvodnu liniju koja uključuje inovativnu tehnologiju električnog taljenja u tvornici u Novom Marofu u Hrvatskoj.

Proširenje će omogućiti tvornici da više nego udvostruči svoj godišnji proizvodni kapacitet za rješenja za uštedu energije, otvori više od 70 novih radnih mjesta u procesu i značajno ojača svoju poziciju na europskom tržištu. Osim toga, nova linija omogućit će tvornici da poveća proizvodnju svojih tehničkih, industrijskih i građevinskih rješenja, kao i proizvodnju Knauf Insulationovih inovativnih Urbanscape® zelenih rješenja.

Najnovija održiva tehnologija bit će u središtu širenja. Električna peć za taljenje smanjit će izravne emisije stakleničkih plinova za 80% u usporedbi s tradicionalnom tehnologijom, osiguran je izvor zelene električne energije za postrojenja i mogućnost recikliranja u procesu proizvodnje povećat će se za 60%. Početak izgradnje planiran je za kraj godine, a očekuje se da će nova linija biti u potpunosti operativna 2025. godine. Proširenje pogona u Novom Marofu najavljeno je nakon sastanka glavnog partnera Knauf grupe Alexandera Knaufa i hrvatskog ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića

- Iako je naš poslovni fokus internacionalan, Novi Marof se uvijek ponosio odgovornim lokalnim partnerom. Prioritet tvornice je nabava sirovina lokalno i održavamo poslovne odnose s više od 150 lokalnih partnera. Također smo ponosni na rad kojim smo pridonijeli zajednici, uključujući podršku lokalnim školama, sportskim klubovima i drugim institucijama - rekao je Stjepan Mršić, direktor pogona Novi Marof.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.