PRIDRUŽITE SE

davor štern

Kod nas gorivo poskupljuje bez razloga, energetski stručnjak tvrdi

Idući tjedan očekuje se novi skok cijena goriva, stručnjak smatra da cijena nije pravedna te poziva na "stavljanju Rafinerije Rijeka u puni pogon".

Piše: Menadžer.hr
18.06.2022. 10:09

Idući tjedan očekuje nas novi skok cijena goriva. Litra eurosupera mogla bi biti skuplja za 71 lipu te bi stajala 14 kuna i 20 lipa, dok bi eurodizel trebao biti gotovo 15 kuna, prenosi HRT.

Bit će to prvo poskupljenje u posljednja dva tjedna nakon što je Vlada snizila trošarine i trgovačke marže te definirala da se cijene mijenjaju svakih 14 dana. Vlada najavljuje daljnje mjere za ublažavanje udara cijena.

Cijene naftih derivata, kaže Davor Štern, rastu brže od cijena sirove nafte.

"Manipulacija cijena goriva na mediteranskom tržištu dovodi do toga da kod nas poskupljuje gorivo bez razloga. Naime, mislim da je krajnje vrijeme da se razmisli o stavljanju Rafinerije Rijeka u pogon, u puni pogon, kako bi zadovoljila potrebe tržišta za energentima po pravednoj cijeni", poručio je Štern, energetski stručnjak.

Poskupljenje goriva se, naveo je također Štern, prelijeva i na druge proizvode i usluge. Stoga je iznimno važno kontrolirati njegovu cijenu i izbjeći stihiju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.