PRIDRUŽITE SE

Najnovije istraživanje

Kojih je to sedam čimbenika zaslužnih za sjajnu karijeru?

Johannes Steyrer, akademski direktor magisterija poslovnog upravljanja za rukovoditelje u području zdravstvenog upravljanja poslovne škole  Executive Academy proveo je opsežna longitudinalna istraživanja o tome zašto određene varijable utiru put većem profesionalnom uspjehu.

08.12.2023. 11:51

Istraživanjem karijera više od 600 tisuća osoba diljem svijeta i kulturalnih razlika u 35 zemalja, istraživači iz Beča identificirali su sedam čimbenika za koje ispitanici – bez obzira na to odakle dolaze – vjeruju da su utjecali na njihove profesionalne karijere. 

U suradnji s Wolfgangom Mayrhoferom, voditeljem Interdisciplinarnog zavoda za upravljanje Bečkog sveučilišta ekonomije i poslovanja, Johannes Steyrer, akademski direktor magisterija poslovnog upravljanja za rukovoditelje u području zdravstvenog upravljanja poslovne škole Executive Academy i njegov tim proveli su opsežna longitudinalna istraživanja o tome zašto određene varijable utiru put većem profesionalnom uspjehu. 

Njihova najnovija knjiga, čiji naslov u hrvatskom prijevodu glasi Karijerni tobogan – što doista utječe na profesionalne karijere, donosi detaljnu analizu više od 500 različitih istraživanja, provedenih tijekom nekoliko desetljeća, o čimbenicima koji utječu na uspjeh ili neuspjeh nečije profesionalne karijere. 

Sedam čimbenika zaslužnih za sjajnu karijeru:

  1. Učenje i razvoj - odnose se na aspekte našeg osobnog rasta i razvoja te unaprjeđuju naš portfelj kvalifikacija i utječu na naše daljnje napredovanje u poslu.
  2.  Poduzetništvo - odnosi na neovisno osnivanje poslovanja i upravljanje njime.
  3.  Ravnoteža između privatnog i poslovnog života - tiče se naše sposobnosti da uspješno pomirimo različite sfere našeg života, a temelji se na našim osobnim vrijednostima, uključuje mogućnost koncentriranja na različita područja života ovisno o specifičnim događajima i okolnostima, kao i faze osobnog razvoja.
  4.  Povoljan učinak - odnosi se na posljedice naših profesionalnih aktivnosti koje nadilaze puko ispunjavanje dužnosti i služenje višoj svrsi.
  5. Pozitivni odnosi na radnom mjestu - tiču se naše temeljne potrebe za povezanošću s drugim ljudima, prijateljstvima na radnom mjestu i srećom koju pružaju međuljudski odnosi.
  6. Financijska sigurnost - odražava našu temeljnu potrebu za stabilnošću u životu. Da bismo napredovali u suvremenom društvu, potrebni su nam određeni financijski temelji.
  7.  Financijski uspjeh -  on ide još dalje od toga. Naime, ako je financijska sigurnost kruh koji jedemo da bismo preživjeli, financijski uspjeh je desert. Ipak, prilikom planiranja karijere ne vodimo isključivo računa o novcu, kao ni o promaknućima, napominju istraživači.
Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.