PRIDRUŽITE SE

Hrvatsko-švedska kompanija

Kompanija Metus otvorila novi pogon u BiH

Hrvatsko-švedska kompanija Metus otvorila je novi pogon kod Tomislavgrada u BiH u kojemu će proizvoditi dizala te pružati usluge servisa i održavanja, izvijestili su u utorak iz Službe za informiranje Hercegbosanske županije. 

22.03.2022. 11:45

U nove pogone Metusa u BiH uloženo je oko 1,2 milijuna eura. Trenutačno zapošljavaju 42 djelatnika koji su uglavnom prošli obuku u Metusovim pogonima u Republici Hrvatskoj. 

U pogonima u Tomislavgradu će se proizvoditi dizala, bit će sjedište za servis i njihovo održavanje te centar za obuku za montažu dizala i drugi segmenti koje Metus već ima u Hrvatskoj. 

Metus je kompanija u vlasništvu švedskog investicijskog fonda Sdiptech A.B. Group. Bavi se proizvodnjom i ugradnjom dizala, pokretnih stuba te njihovim servisom i održavanjem. Kompanija je osnovana 1994. godine, a djeluje više europskih i zemalja južne Amerike. 

Predsjednik Uprave Metus grupe iz Zagreba Tomislav Medić rekao je kako će s početkom rada novih pogona kompanija udvostručiti proizvodnju te pomoći razvoju općine Tomislavgrad.  "Metus će udvostručiti proizvodne kapacitete i time pridonijeti razvoju Tomislavgrada i okolice", naveo je Medić. 

Predsjednik uprave švedske Sdiptech grupe koja je suvlasnik kompanije Metus Jakob Holm, istaknuo je kako će nova investicija u Tomislavgradu potaknuti i druge kompanije da investiraju u taj dio BiH. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.