PRIDRUŽITE SE

Akvizicije u poslovnom sektoru

Končar D&ST odlučio kupiti svog dobavljača

Končar D&ST, jedna od najuspješnijih tvrtki iz Končar Grupe, u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci ostvario gotovo 245 milijuna eura konsolidiranih poslovnih prihoda ili 34 posto više nego lani te dobit nakon oporezivanja od 30,4 milijuna eura ili čak 176 posto veću.

16.11.2023. 11:16

Društvo Končar – Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) potpisalo je ugovor o stjecanju 35 posto vlasničkog udjela u poduzeću Ferokotao iz Donjeg Kraljevca, izvijestili su danas iz Končara, ne navevši vrijednost transakcije.

S obzirom da je već imala 16 posto vlasničkog udjela, ta kompanija iz sastava Končar Grupe sada drži većinski udio od 51 posto u Ferokotlu. Kako navode iz Končara, Ferokotao d.o.o. jedan je od najvećih proizvođača kotlova za distributivne, energetske i specijalne transformatore u regiji te njegov dugogodišnji važan dobavljač.

- Zelena tranzicija, koja je u zemljama Europske unije u punom zamahu, rezultirala je velikom potražnjom za transformatorima, a jedna od ključnih komponenti za proizvodnju transformatora su transformatorski kotlovi. Stjecanjem većinskog udjela u društvu Ferokotao osigurana je pouzdana dobava transformatorskih kotlova čime je dodatno osnažena konkurentska prednost Končara D&ST-a na tržištu - navode iz te kompanije. 

Inače, Končar D&ST, jedna od najuspješnijih tvrtki iz Končar Grupe, u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci ostvario gotovo 245 milijuna eura konsolidiranih poslovnih prihoda ili 34 posto više nego lani te dobit nakon oporezivanja od 30,4 milijuna eura ili čak 176 posto veću. Ugovoreni poslovi u prva tri kvartala 2023. dosežu 596 milijuna eura ili 108 posto više nego lani. 

S druge strane, prema zadnjim dostupnim podacima, Ferokotao je lani imao prihod nešto veći od 24 milijuna eura, što je za 36 posto više nego godinu ranije, a ostvario je i dobit od 796 tisuća eura ili 179 posto više. Tvrtka je zapošljavala 256 radnika.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.