PRIDRUŽITE SE

dionice

Končar D&ST predlaže dividendu od 69,20 kuna po dionici

Glavnoj će skupštini, uz ostalo, biti predstavljen i poslovni plan Končar D&ST-a za ovu godinu, koji predviđa ostvarenje ukupnih prihoda na razini 1,5 milijardi kuna.

Piše: Hina
14.04.2022. 11:46

Glavna skupština tvrtke Končar Distributivni i specijalni transformatori (Končar D&ST), sazvana za 24. svibnja, trebala bi donijeti odluku da se iz prošlogodišnje dobiti isplati isplati dividenda za povlaštene i redovne dionice u iznosu od 69,20 kuna po dionici, ili ukupno 35,4 milijuna kuna.

Kako se navodi u pozivu za skupštinu, objavljenom u četvrtak na Zagrebačkoj burzi, Končar D&ST prošlu je godinu završio s 88,4 milijuna kuna neto dobiti.

Glavnoj skupštini se predlaže da se od tog iznosa za dividendu isplati 35,4 milijuna kuna, dok bi se 53,1 milijun kuna rasporedio u statutarne rezerve.

Glavnoj će skupštini, uz ostalo, biti predstavljen i poslovni plan Končar D&ST-a za ovu godinu, koji predviđa ostvarenje ukupnih prihoda na razini 1,5 milijardi kuna, ukupnih rashoda od 1,4 milijarde kuna te neto dobit od 74,2 milijuna kuna.

Plan Grupe Končar D&ST za ovu godinu predviđa ukupne prihode od 1,6 milijardi kuna, ukupne rashode od 1,4 milijarde kuna te dobit nakon oporezivanja od 85,3 milijuna kuna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.