PRIDRUŽITE SE

Poslovni rezultati

Končar Grupa ostvarila 50 posto veću dobit, evo i ostalih podataka

- U novu poslovnu godinu ulazimo s opravdanim optimizmom te očekujemo daljnji rast poslovanja i dobre rezultate - poručio je predsjednik Uprave Končar Grupe Gordan Kolak.

26.02.2024. 11:57

Končar Grupa lani je ostvarila neto dobit od 73,2 milijuna eura, što je za čak 24 milijuna ili 48,9 posto više nego godinu ranije, izvijestili su danas iz te najveće hrvatske inženjerske kompanije.

 Konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga premašili su u tom razdoblju 901 milijuna eura, što je 197 milijuna eura ili 28 posto više nego 2022. godine, pri čemu je ostvaren visok udjel izvoza, više od 65 posto. A kako ističu u kompaniji, prihodi od prodaje proizvoda i usluga u izvozu povećani su na svim tržištima, pri čemu se najznačajnije povećanje bilježi se na tržištu Europske unije, gdje je vrijednost izvoza povećan za 113,5 milijuna eura, na 426 milijuna eura, pa tako čini 73 posto ukupno ostvarenog izvoza. 

- U novu poslovnu godinu ulazimo s opravdanim optimizmom te očekujemo daljnji rast poslovanja i dobre rezultate. Ciljevi su i dalje isti – porast prihoda, poglavito od izvoza, daljnja ulaganja u opremu i razvoj novih proizvoda te ulaganja u ljudske potencijale, cjeloživotno učenje i profesionalni razvoj kao preduvjete za ostvarenje svih zadanih ciljeva - poručio je predsjednik Uprave Končar Grupe Gordan Kolak.

Novougovoreni poslovi premašili su 1,3 milijarde eura, dok stanje otvorenih obveza, backlog, iznosi 1,42 milijarde eura, pri čemu kolar ističe da se knjiga ugovora puni i za 2025. godinu, za koju su već ugovoreni novi poslovi u iznosu od ukupno 465,2 milijuna eura, navode iz te kompanije. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.