PRIDRUŽITE SE

Poslovna očekivanja

Končar iduće godine planira prihode od gotovo milijardu eura

Tragom uspješno realiziranih kapitalnih projekata i nastavka pozitivnih poslovnih trendova koji su u uvjerljivoj uzlaznoj putanji već treću godinu za redom, Grupa Končar u poslovnu 2024. godinu ulazi s opravdanim optimizmom, očekujući daljnji napredak - istaknuo je Kolak.

15.12.2023. 10:01

Grupa Končar, najveći hrvatski neto izvoznik, predviđa iduće godine ostvariti ukupne prihode veće od 960 milijuna eura, temeljem rekordnih ugovorenih poslova, koji bi do kraja godine trebali dosegnuti 1,4 milijarde eura.

Nadzorni odbor Končar Grupe, naime, prihvatio je Plan poslovanja za 2024. godinu, temeljem kojeg se planira do kraja sljedeće godine podići vrijednost ugovorenih poslova na 1,6 milijardi eura.

- Tragom uspješno realiziranih kapitalnih projekata i nastavka pozitivnih poslovnih trendova koji su u uvjerljivoj uzlaznoj putanji već treću godinu za redom, Grupa Končar u poslovnu 2024. godinu ulazi s opravdanim optimizmom, očekujući daljnji napredak - istaknuo je Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara.

Razlog za optimizam daju intenzivne investicije u projekte dekarbonizacije, obnovljive izvore energije te električnu mobilnost, posebice u zemljama EU, što generira visoku potražnju za elektroenergetskom opremom, a u segmentu tračničkih vozila i željezničke infrastrukture također je razvidna veća potražnja, navode iz kompanije. 

Podsjetimo, u prvih devet mejseci ta je grupa izvijestila da je ostvarila konsolidirane prihode od 623,5 milijuna eura ili 24 posto veće u odnosu na devet mjeseci lani te 48,3 milijuna eura dobiti ili gotovo 30 posto više.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.