PRIDRUŽITE SE

Konferencija o digitalizaciji

Na Digitalnoj revoluciji očekuje se više od 700 sudionika

Ideja konferencije je inspirirati domaće poduzetnike na brže usvajanje novih tehnologija, kroz prezentaciju konkretnih primjera uspješnih projekata primjene digitalnih tehnologija u tvrtkama različitih veličina i iz različitih sektora.

11.10.2023. 12:28

Najveća domaća poslovna konferencija o digitalizaciji „Digitalna (R)evolucija” održat će se 28. studenoga u Mozaik event centru (bivši Hypo centar), u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti (HUP ICT), na kojoj se očekuju više od 700 sudionika.

Ideja konferencije je inspirirati domaće poduzetnike na brže usvajanje novih tehnologija, kroz prezentaciju konkretnih primjera uspješnih projekata primjene digitalnih tehnologija u tvrtkama različitih veličina i iz različitih sektora, navode iz HUP ICT-a.

Naime, kako ističu, unatoč ubrzanom usvajanju digitalnih tehnologija, kompanije u Hrvatskoj, posebno male i srednje, zaostaju u korištenju tehnologija koje povećavaju produktivnost. Tako, prema posljednjim podacima Eurostata domaće kompanije zaostaju čak i u domeni korištenja poslovnih informacijskih ERP sustava (prema Eurostatu, 2021. u RH 24 posto kompanija koristi ERP sustave u odnosu na prosjek u EU od 38 posto), zaostajemo i u području primjene poslovnih cloud usluga (Hrvatska je s 39 posto u donjem dijelu EU ljestvice), po korištenju web prodaje sa 7-8 posto domaće kompanije su u donjem dijelu ljestvice, IoT koristi 23 posto kompanija, a umjetnu inteligenciju svega 9 posto kompanija.

- Za ubrzanje digitalizacije ključno je proširiti svijest o nepovratnim promjenama koje se događaju, te smanjiti otpor prema korištenju novih tehnologija, a to se na najbolji mogući način može napraviti tako da se prezentiraju uspješni projekti koji su realizirani u drugim kompanijama. Zbog toga ćemo i ove godine na Digitalnoj (R)evoluciji pokazati velik broj uspješnih primjera digitalizacije iz svih sektora kao i kompanija različite veličine. Ovo nije konferencija o tehnologiji, ne pričamo inženjerskim jezikom, nego jezikom poslodavaca i svakodnevnim primjerima u kojima nam tehnologija može pomoći. Svi koji dođu na konferenciju dobit će sigurno konkretne i korisne informacije, ali i nadahnuće za korištenje modernih tehnologija u svom poslovanju - izjavio je Ivan Maglić, programski direktor Digitalne (R)evolucije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.