PRIDRUŽITE SE

količine robe dovoljne

Konzum neće ograničavati količinu kupnje proizvoda

Iako bi moglo doći do porasta cijena određenih proizvoda, iz Konzuma su naveli da su unatoč tome kupci prioritet te su prilikom najave snižavanja PDV-a i prije stupanja na snagu te odluke snizili cijene proizvoda na svojim policama.

18.03.2022. 14:33

Iako je u četvrtak Peruško najavio moguća ograničenja u jednokratnoj kupovini ulja, iz Konzuma su u petak poručili da su njihove prodavaonice i skladišta dobro opremljeni robom, osigurane su dovoljne količine svih proizvoda te u ovom trenutku neće ograničavati količinu kupnje.

"Konzumove prodavaonice i skladišta dobro su opremljeni te smo za sve kupce i partnere osigurali dovoljne količine svih proizvoda, pa tako i jestivog ulja za normalnu kupnju i potrošnju", naveli su iz najvećeg domaćeg trgovinskog lanca.

Očekuju da će se odnedavno povećana potražnja ipak normalizirati, jer nikakve racionalne potrebe za stvaranjem zaliha nema te u ovom trenutku, kako ističu, neće ograničavati količinu kupnje. No, ako se potražnja nastavi povećavati ovim tempom, određena ograničenja bit će potrebna, istaknuli su.

Iz Konzuma su također istaknuli kako bi na osnovu informacija o globalnom kretanju cijena sirovine na burzi moglo doći do porasta cijena određenih proizvoda. Unatoč tome, kupci su im, kako su naveli, prioritet te su u Konzumu prilikom najave snižavanja PDV-a i prije stupanja na snagu te odluke snizili cijene proizvoda na svojim policama.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.