PRIDRUŽITE SE

rezultati poslovanja

Kraš grupa ostvarila više od 543 milijuna kuna prihoda

Rezultati Kraš grupe za prvu polovinu 2022. pokazuju stabilno poslovanje i rast svih parametara, naveo je, među ostalim, Slavko Ledić, predjednik Uprave Kraša.

Piše: Hina/t.a.
22.07.2022. 11:37

Prihodi Kraš grupe porasli više od 11, a dobit više od 20 posto (hina.hr)

Ukupni konsolidirani prihodi Kraš grupe porasli su u prvih šest mjeseci ove godine 11,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 543,5 milijuna kuna, dok je dobit grupe porasla više od 20 posto.

Rast dobiti prije oporezivanja iznosio je 20,9 posto, na 32,68 milijuna kuna, priopćeno je u petak iz te grupe.

Neto dobit Grupe porasla je, pak, 22,6 posto, na 26,89 milijuna kuna.

"Rezultati Kraš grupe za prvu polovinu 2022. pokazuju stabilno poslovanje i rast svih parametara. Ova je godina donijela brojne izazove u vidu porasta ulaznih troškova, naročito energenata i sirovina. I u narednom razdoblju ćemo se nastaviti truditi pravovremeno prepoznavati tržišne okolnosti i donositi odluke koje će nas voditi daljnjem stabilnom poslovanju", poručio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša.

U ukupnim prihodima prve polovine 2022. godine prihodi od prodaje ostvareni su u iznosu od 527,18 milijuna kuna, dok ostali poslovni prihodi iznose 10,71 milijuna kuna, a financijski prihodi 5,66 milijuna kuna.

Pritom prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 284,18 milijuna kuna, što je 10,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a rasli su i prihodi od prodaje u inozemstvu, za 6,5 posto, na 234,39 milijuna kuna.

Ukupan obujam prodaje iznosio je 17.893 tone, što je 3,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Na domaćem tržištu ostvaren je rast prodaje od 1,6 posto, a izvoz je povećan za 5,3 posto.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.