PRIDRUŽITE SE

Cestovna infrastruktura

Kreće treća, završna faza izgradnje ceste između Krapine i Zaboka

Do danas su završene prve dvije faze spojne ceste u duljini 10,8 kilometara, ukupne vrijednosti oko 23 milijuna eura. Treća faza projekta odnosi se na dionicu od Velike Vesi do Krapine u duljini 2,36 kilometara.

26.10.2023. 18:26

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture leg Butković danas je u Krapini prisustvovao uvođenju izvođača radova u posao na trećoj fazi projekta izgradnje spojne ceste Krapina – Zabok, vrijedne 6,5 milijuna eura, objavljeno je iz Krapinsko-zagorske županije. 

- Raduje me da će sredinom studenoga krenuti obnova pruge Krapina – Zabok, ukupne vrijednosti oko 14 milijuna eura, pa ćemo paralelno s cestom obnoviti i prugu - najavio je ministar Butković u Lepajcima, gdje je održana konferencija za medije, na kojoj su uz ministra, sudjelovali i župan Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Do danas su završene prve dvije faze spojne ceste u duljini 10,8 kilometara, ukupne vrijednosti oko 23 milijuna eura. Treća faza projekta odnosi se na dionicu od Velike Vesi do Krapine u duljini 2,36 kilometara, a vrijedna je 6,5 milijuna eura te bi njezina izgradnja trebala biti gotova za 12 mjeseci. Izvođači radova su tvrtke Tegra i Pomgrad, izvijestili su iz Krapinsko-zagorske županije.

- Nama je ova investicija važna iz tri aspekta: sigurnosti prometa, razvoja gospodarske zone i ukupnog razvitka područja na koje dolazi. Sporo je išla izgradnja ove ceste, počelo je 2014. godine, međutim imamo razumijevanja jer ne možete odjednom na svim mjestima zadovoljiti apetite - rekao je župan Kolar te dodao da su dogovorili sastanak s ministrom za utorak, kako bi pokušali dogovoriti određenu dinamiku prioriteta koji su bitni za ukupni razvoj županije, prije svega nastavak izgradnje brze ceste od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.