PRIDRUŽITE SE

Ulaganje od 155 milijuna eura

Kreće veliki infrastrukturni projekt u Bosiljevu

Izvođač radova bit će domaći konzorcij - zajednica ponuditelja čiji je nositelj tvrtka Monter – Strojarske montaže iz Zagreba, a dovršetak radova očekuje se tijekom 2025. godine.

23.11.2023. 11:15

U Bosiljevu su danas započeli radovi na velikom infrastrukturnom projektu - izgradnji plinovoda Zlobin – Bosiljevo, dugačkog 58 kilometara, u koji će biti uloženo 155 milijuna eura, izvijestili su iz Plinacroa.

 Riječ je o izuzetno složenom projektu na plinskom transportnom sustavu, čijom će se izgradnjom omogućiti povećanje transporta plina s postojećeg terminala za UPP do njegovog sadašnjeg tehničkog kapaciteta od oko 3,5 milijardi m3/god. Financiranje izgradnje osigurala je Vlada RH, a tim plinovodom stvorit će se preduvjeti za daljnji razvoj plinovodnog sustava i povećanje transporta plina prema Mađarskoj i Republici Sloveniji. 

 Radove je otvorio premijer Andrej Plenković. Izvođač radova bit će domaći konzorcij - zajednica ponuditelja čiji je nositelj tvrtka Monter – Strojarske montaže iz Zagreba, a dovršetak radova očekuje se tijekom 2025. godine, navode iz Plinacroa.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.