PRIDRUŽITE SE

imenovanje

Kristjan Staničić na čelu HTZ-a i iduće četiri godine

Staničić ističe svoj uspjeh pozicioniranja Hrvatske na 16. mjesto najsnažnijih turističkih brendova na svijetu te 9. mjesto u Europi.

Piše: Hina/a.t.
30.06.2022. 11:46

Kristjan Staničić imenovan je za direktora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i u idućem četverogodišnjem mandatu, odlučilo je u četvrtak Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, pod predsjedanjem ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, priopćio je HTZ u četvrtak.

Staničić je na toj dužnosti od srpnja 2017. godine, a jednim od svojih uspjeha ističe pozicioniranje Hrvatske na 16. mjesto najsnažnijih turističkih brendova na svijetu te 9. mjesto u Europi.

Najavljuje nastavak izrade Strateškog i marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje do 2026. godine koji će po njegovim riječima "biti prekretnica u provedbi budućih promotivnih aktivnosti hrvatskog turizma".

Ministrica Brnjac rekla je da je u prvoj polovici ove godine ostvareno 93 posto turističkog prometa iz istog razdoblja 2019. godine što je dobar pokazatelj da možemo i moramo razvijati cjelogodišnju turističku ponudu.

"Potražnja za Hrvatskom je unatoč svim izazovima iznimno visoka, a to potvrđuje i najnovije istraživanje Europske putničke komisije prema kojoj je Hrvatska ušla među top 5 tržišta za Europljane", rekla je uz ostalo Brnjac.

Na sjednici je usvojena i odluka o imenovanju Miodraga Mlačića novim direktorom Predstavništva HTZ-a u Češkoj.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.