PRIDRUŽITE SE

Ulaganje u energetiku

Križevci otvaraju priliku građanima za ulaganje u proizvodnju energije

Sudjelovanje u izgradnji solarne elektrane na Gradskoj tržnici bit će otvoreno za građane iz cijele Hrvatske, no prednost će u prvih sedam dana od otvaranja kampanje ili do 50 posto potrebnog ulaganja imati Križevčani.

21.02.2024. 11:38

Energetska zadruga ZEZ Sunce, uz podršku Grada Križevaca i križevačke energetske zadruge KLIK otvara priliku hrvatskim građanima da se uključe u projekt nove solarne elektrane na Gradskoj tržnici u Križevcima, a zaradu od prodaje struje isplaćivat će članovima zadruge. 

Kampanjom, koja će biti otvorena početkom ožujka, ZEZ Sunce će kroz članske uloge prikupljati sredstva za izgradnju solarne elektrane na Gradskoj tržnici. Energija iz te solarne elektrane prodavat će se na tržištu, a ostvarena dobit isplaćivati članovima te ulagati u projekte smanjenja energetskog siromaštva i zaštite okoliša. Svi članovi ZEZ Sunca će ujedno postati suvlasnici solarne elektrane, pojašnjavaju iz Grada Križevaca.

Sudjelovanje u izgradnji solarne elektrane na Gradskoj tržnici bit će otvoreno za građane iz cijele Hrvatske, no prednost će u prvih sedam dana od otvaranja kampanje ili do 50 posto potrebnog ulaganja imati građani Križevaca te općina Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik, s ciljem da se dobrobiti projekta u što većoj mjeri zadrže lokalno. Članovi ZEZ Sunca mogu biti i fizičke i pravne osobe, navode iz Grada.

 Nakon 'Križevačkih sunčanih krovova', prvih projekata građanske energije u Hrvatskoj kroz koji su kroz zajmove građana postavljene solarne elektrane na krovove Razvojnog centra i tehnološkog parka te Gradske knjižnice, ovo će u Križevcima biti treći projekt građanske energije. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.