PRIDRUŽITE SE

dodatne mjere

Krizom strahovito pogođena industrija aluminija

Proizvođači aluminija pozvali su ministre energetike EU-a da na sastanku krajem mjeseca poduzmu „dodatne mjere"...

Piše: Hina
17.09.2022. 09:11

Predložene krizne mjere Europske komisije neće spasiti velike industrijske potrošače od pogubnog utjecaja visokih cijena plina, upozorile su udruge.

Udruge istovremeno traže "fizičku opskrbu plinom po konkurentnim cijenama". Europska komisija predložila je u srijedu smanjenje potrošnje električne energije i uvođenje poreza na ekstra profit energetskih tvrtki koji bi, procjenjuju u Bruxellesu, trebao vladama osigurati oko 140 milijardi eura prihoda za pomoć poduzećima i kućanstvima u energetskoj krizi. „Te mjere nisu dovoljne i neće spastiti aluminijsku industriju koja koristi puno energije od dodatnog smanjenja proizvodnje, gubitka radnih mjesta i mogućeg potpunog sloma”, poručila je u petak udruga European Aluminium. Proizvođači aluminija pozvali su ministre energetike EU-a da na sastanku krajem mjeseca poduzmu „dodatne mjere", u prvom redu kako bi obuzdali visoke cijene plina koje su glavni pokretač skoka cijena električne energije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.