PRIDRUŽITE SE

Krediti poduzetnicima

Istarskim poduzetnicima u tri godine plasirano 45 mln eura

 - U pripremi je nova kreditna linija koja će poduzetnicima biti na raspolaganju tijekom iduće godine, prema dobro ustaljenoj praksi suradnje Istarske županije, gradova te poslovnih banaka – istaknuo je direktor IDA-e Boris Sabatti.

23.11.2023. 10:17

Trogodišnja kreditna linija "Poduzetnik Istarska županija 2020.", putem koje je bilo raspoloživo 55 milijuna eura, privedena je kraju, pri čemu je zaprimljeno 583 zahtjeva za ulaganje u nove projekte te isplaćeno 44,7 milijuna eura kredita, izvijestili su iz Istarske razvojne agencije (IDA).

U suradnji Istarske županije, istarskih gradova, IDA-e, poslovnih banaka te HBOR-a, od odobrenih kredita, 25,2 milijuna eura ili 56 posto odnosi na ulaganja u nove investicije, dok je za trajna obrtna sredstva zatraženo 19,5 milijuna eura (44 posto). Za razliku od prijašnjih kreditnih linija, u kojima je samo Istarska županija subvencionirala kamatnu stopu, u ovu su kreditnu liniju bili uključeni i svi istarski gradovi koji su u svojim proračunima osigurali potrebna sredstva za subvenciju kredita istarskih poduzetnika stoga je i interes poduzetnika bio znatno veći, a uvjeti kreditiranja povoljniji, ističu iz IDA-e.

 Analizom djelatnosti podnositelja zahtjeva odnosno poduzetnika, ustanovljeno je da se najviše ulaganja odnosilo na prerađivačku industriju – 11,3 milijuna eura te na djelatnosti iz sektora trgovine – 8,8 milijuna eura. Značajnija ulaganja primjetna su i u sektoru pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane – ukupno 6,6 milijuna eura, dok je iz sektora građevinarstva zatraženo 5,9 milijuna eura.

 - U pripremi je nova kreditna linija koja će poduzetnicima biti na raspolaganju tijekom iduće godine, prema dobro ustaljenoj praksi suradnje Istarske županije, gradova te poslovnih banaka – istaknuo je direktor IDA-e Boris Sabatti.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.