PRIDRUŽITE SE

izvrstan rezultat

Kvarner preskočio rekordnu 2019., a najviše se traži luksuz

Najveće povećanje broja noćenja i dalje je u objektima visoke kategorije, odnosno onima s pet zvjezdica – 30 posto više u usporedbi s 2019...

09.09.2022. 09:28

Na Kvarneru je od početka siječnja do kraja kolovoza ostvareno više od 13 milijuna turističkih noćenja, što je na razini rekordne 2019. godine te 27 posto više u usporedbi s istim razdobljem lani, podaci su iz Turističke zajednice Kvarnera.

Najposjećeniji su otok Krk s 5,4 milijuna noćenja, cresko-lošinjski otoci s 2,8 milijuna noćenja te Crikveničko-vinodolska rivijera s 2,6 milijuna noćenja. Najviše turista dolazi iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske i Austrije, zatim Italije, Mađarske, Češke, Poljske, Slovačke i Nizozemske. U objektima u domaćinstvu boravilo je najviše turista, a ostvarili su 6,8 milijuna noćenja. U kampovima je bilo 3,3 milijuna noćenja, a u hotelima 2,5 milijuna noćenja. Najveće povećanje broja noćenja i dalje je u objektima visoke kategorije, odnosno onima s pet zvjezdica – 30 posto više u usporedbi s 2019. Smještaj visoke kategorije je odlično popunjen i za njim je velika potražnja tijekom cijele turističke godine. Hoteli s pet zvjezdica imali su 13 posto više gostiju, kampovi 19 posto više, a objekti u domaćinstvu s pet zvjezdica 63 posto više noćenja u odnosu na 2019. I nautičari su ostvarili više noćenja, 16 posto, a najbrojniji su nautičari iz Njemačke, Austrije, Hrvatske, Italije i Češke. Najviše nautičkog prometa ostvareno je u marinama u Puntu, Rijeci i Novom Vinodolskom.

Neprijavljeni gosti

Iz TZ Kvarnera ističu da u odnosu na 2019. raste potražnja za aparthotelima, heritage hotelima, kućama za odmor i kampovima u domaćinstvu ili na OPG-u, dok se kod nekomercijalnog smještaja u kolovozu bilježi pad od 30 posto, ali to, kažu, ukazuje na problem neprijavljivanja gostiju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.