PRIDRUŽITE SE

Aluflexpack Grupa

Legendarni omot za Ferrero Rocher proizvodi se u jednom hrvatskom gradu

Svjetski poznati omot proizvodi se u jednom hrvatskom gradu gdje je u planu i proširenje pogona u koji će se uložiti 65 milijuna eura.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
18.05.2022. 14:29

Jeste li znali da se svjetski poznati, zlatni omot od Ferrero Rocher čokolade proizvodi u Drnišu? Priznajemo, na ovu informaciju, i mi smo ostali "paf", piše Šibenski.

Ovaj omot proizvodi austrijska tvrtka Alufexpack, gigant u proizvodnji aluminijske ambalaže. Aluflexpack Grupa ima devet tvornica diljem Europe od kojih su četiri u Hrvatskoj.

Aluflexpack pogon nalazi se u tvrtki koja je nekada bila poznata kao Tvornica oplemenjenih folija – TOF, a upravitelj pogona Vicko Kužet rekao je za Šibenski da je tvornica osamdesetpostotni dobavljač zlatne folije Ferrero Rochera za cijeli svijet te dodao da "bilo gdje u Hrvatskoj, pa tako i u Europi, da kupite Ferrero, vjerojatnost je gotovo stopostotna da ćete odmotati aluminijsku foliju koja je proizvedena baš ovdje, u tvornici u Drnišu".

Otkad je preuzela bivši TOF 2003. godine, AFP Grupa bilježi konstantni rast, a u planu je i proširenje postojećeg proizvodnog pogona u Drnišu u što će se uložiti 65 milijuna eura. Ova tvornica u Drnišu najveća je u AFP grupaciji te je i glavni dobavljač za cijelu grupaciju.

Upravitelj pogona također je naveo da će se otvaranjem novog pogona proizvodnja dvostruko povećati, a vjerojatno će se otvoriti i dodatnih 50 radnih mjesta, uz 215 zaposlenih koji trenutno rade u Drnišu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.