PRIDRUŽITE SE

globalna strategija

Lenovo otvorio prvu tvornicu u Europi

Tvornica sa sjedištem u Ullou u Mađarskoj  prvenstveno je usmjerena na izgradnju serverske infrastrukture, sustava za pohranu i vrhunskih PC radnih stanica.

Piše: Menadžer.hr
24.06.2022. 08:08

Lenovo je službeno otvorio vrata svoje prve tvornice u Europi, piše CroPC. Tvornica sa sjedištem u Ullou u Mađarskoj  prvenstveno je usmjerena na izgradnju serverske infrastrukture, sustava za pohranu i vrhunskih PC radnih stanica koje koriste korisnici diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Lenovo proširuje međunarodne proizvodne operacije, a ova investicija je značajan gospodarski potencijal za privatni i javni sektor u Mađarskoj.

Tvornica zapošljava preko 1000 zaposlenika, a broj se povećava kako se tvornica približava punom kapacitetu.

Dio ulaganja tvrtke Lenovo podržan je poticajima lokalne samouprave putem Mađarske agencije za promicanje ulaganja (HIPA).

"Sa službenim otvorenjem naše tvornice u Mađarskoj došli smo do važne prekretnice u optimizaciji i evoluciji naše globalne proizvodne mreže. Dobra povezanost mađarske lokacije omogućuje nam blizinu s našim europskim kupcima kako bismo mogli ispuniti i održati njihove potrebe, a da pritom ostanemo na čelu inovacija. Budući da naše poslovanje nastavlja rasti diljem svijeta, ova nevjerojatna nova tvornica igrat će ključnu ulogu u našim planovima da osiguramo budući uspjeh i donesemo pametniju tehnologiju za sve u Europi na održiviji, brži i učinkovitiji način", rekao je Francois Bornibus, viši potpredsjednik i EMEA predsjednik u Lenovu.

Tvornica u Mađarskoj dio je globalne strategije proizvodnje i opskrbnog lanca tvrtke Lenovo koja opslužuje kupce na 180 tržišta iz 35+ proizvodnih mjesta diljem svijeta – uključujući Argentinu, Brazil, Kinu, Njemačku, Mađarsku, Indiju, Japan, Meksiko i SAD. 

U svibnju 2022., tvrtka Lenovo skočila je za sedam mjesta u godinu dana i sada je rangirana na 9. mjestu u Gartner Global Supply Chain Top 25 za 2022. Priznanje naglašava liderstvo tvrtke Lenovo kao organizacije usmjerene na svrhu i operativnog centra izvrsnosti u globalnom opskrbenom lancu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.