PRIDRUŽITE SE

Leteća robotika

Leteća robotika, nogomet u zraku, učenje novih vještina... Orqa je predstavila svoju kreaciju

- Ovo je samo početak; razvoj tehnologije i njezina integracija u svakodnevni život pojedinca omogućit će nam različite, naprednije oblike obrazovanja, zabave i sporta -  izjavio je Dragan Kovačević.

09.02.2024. 10:43

Hrvatska tehnološka tvrtka Orqa, u suradnji s američkim ratnim veteranom bojnikom Kyleom Sandersom i kompanijom CrewConcept, kreirala je novu generaciju bespilotnih letjelica specijaliziranih za nogomet u zraku, takozvani Drone Soccer. 

Drone Soccer inovativni je sport, navode iz Orqe, pojašnjavajući da je riječ o novom obliku sporta koji uključuje dvije ekipe sastavljene od tri do pet igrača koji upravljaju dronovima u zatvorenom kavezu dimenzija 10x20 metara. Svaki tim posebno određuje kapetana, čija je glavna misija postići pogodak kroz golove suparničke ekipe. Ostali igrači imaju zadatak blokirati napadača, odnosno kapetana, protivničke ekipe, a u napadu su dopušteni i sudari u punom kontaktu. Takva vrsta sporta i aktivnosti pruža stvarno iskustvo upravljanja dronovima te podučava vještinama koje se lako prenose u različita polja karijere, primjerice za pilote, mehaničare i tehničare. 

- Dugogodišnji smo tržišni lideri u razvitku revolucionarnog programa leteće robotike. S velikim entuzijazmom smo sudjelovali u novom prototipu dronova na čiju ideju je došao bojnik Sanders. Naša misija oduvijek je bila poticati ljubav prema znanosti i tehnologiji kod mladih, a takav princip donosi jedinstvenu priliku za edukaciju, razvijanje, a pri tom i zabavu. Ovo je samo početak; razvoj tehnologije i integracije iste u svakodnevni život pojedinca omogućit će nam različite, naprednije oblike obrazovanja, zabave i sporta -  izjavio je Dragan Kovačević, projektni menadžer tvrtke Orqa.

Inače, njezini dronovi su od nedavno postali uobičajeni u komercijalnom i obrazovnom sustavu. Naime, Orqa je u sklopu projekta „e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola“, kojeg organizira CARNET - Hrvatska akademska i istraživačka mreža, isporučila 624 edukacijskih dron setova u škole diljem Hrvatske, a sve s ciljem unaprjeđenja nastave i razvoja digitalnih sadržaja, izvijestili su još iz Orqe.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.