PRIDRUŽITE SE

trgovanje dionicama

Ljetni oporavak završen, svjetske burze bilježe pad

Wall Street je u padu drugi dan zaredom, na europskim burzama cijene dionice jučer su također pale, a MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica slabi osmi dan zaredom.

Piše: Hina/a.t.
24.08.2022. 08:57

Američki ulagači su oprezni jer se očekuje daljnje povećanje kamatnih stopa američke središnje banke, a ostale svjetske burze prate pad Wall Streeta.

Dow Jones pao je 0,47 posto, na 32.909 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,22 posto, na 4.128 bodova. Nasdaq indeks ostao je, pak, nepromijenjen na 12.381 bod.

Nakon oštrog pada u ponedjeljak, i u drugom danu ovoga tjedna indeksi su oslabili, no znatno blaže nego dan prije.

Nakon oštrog pada u prvoj polovici godine, S&P 500 indeks porastao je oko 13 posto od sredine lipnja. No, čini se da je ljetni oporavak završen jer su prošloga tjedna cijene dionica pale, nakon snažnog rasta četiri tjedna zaredom.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,61 posto, na 7.488 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,27 posto, na 13.194 boda, a pariški CAC 0,26 posto, na 6.362 boda.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u minusu 0,2 posto, oslabivši osmi dan zaredom.

Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks skliznuo 0,4 posto, dok su cijene dionica u Šangaju i Hong Kongu pale oko 1,3 posto. U Južnoj Koreji i Australiji porasle su, pak, između 0,2 i 0,5 posto.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.