PRIDRUŽITE SE

traže sastanak

Mali drvoprerađivači: U nepovoljnom smo položaju u odnosu na velike

U strukturi ukupnih prihoda prerađivačke industrije na području Bjelovarsko-bilogorske županije, na preradu drva otpada 37 posto.

Piše: Hina
03.07.2022. 08:29

Mali drvoprerađivači s područja Bjelovarsko-bilogorske županije zatražili su od župana Marka Marušića pomoć pri raspodjeli sirovine od strane Hrvatskih šuma jer smatraju da su u nepovoljnijem položaju u odnosu na velike drvoprerađivače.

Od župana su, kako prenosi Hina, zatražili i posredovanje u razgovorima koji predstoje sa čelništvom Hrvatskih šuma vezano uz plan raspodjele za novo višegodišnje razdoblje.  Sastanak s malim drvoprerađivačima održan je u petak na njihovo traženje ususret predstojećim izborima u Hrvatskoj gospodarskoj komori, u razredu drvoprerađivača. Prema posljednjim podacima iz 2020. godine, u strukturi ukupnih prihoda prerađivačke industrije na području Bjelovarsko-bilogorske županije, na preradu drva otpada 37 posto. Koliku važnost to ima za ukupno gospodarstvo pokazuje i podatak da od ukupnog broja zaposlenika u prerađivačkoj industriji, njih 28 posto radi u preradi drva.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.