PRIDRUŽITE SE

sastanak u ministarstvu

Malim distributerima goriva voda došla do grla, trpe i veliki

"To je nevjerojatno financijsko opterećenje za sve, pa čak i za velike distributere", poručuju iz Udruge malih distributera goriva

Piše: Hina
22.10.2022. 09:05

Predsjednik Udruge malih distributera goriva Armando Miljavac izjavio je u petak da se nada da će se uskoro uspjeti pronaći neki modus koji bi distributerima omogućio opstanak na tržištu, istaknuvši da je zbog ograničenih cijena goriva trenutno stanje neodrživo.

Miljavac je to izjavio za Hinu nakon što su danas predstavnici udruge u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja održali sastanak s resornim ministrom Davorom Filipovićem. Taj sastanak Miljavac je ocijenio pozitivnim, u smislu da je načelno pronađen "nekakav dogovor za rješavanje problema". Nada se da će se u neko skorije vrijeme, kroz 7-8 dana, uspjeti pronaći modus i zajednički stav te da će ministarstvo omogućiti svim distributerima, pa tako i malima, da mogu opstati na tržištu. Poručio je da je distributerima naftnih goriva "voda došla do grla" i da se dalje ovako više ne može, da su toga svjesni i u ministarstvu, a kako nikome nije u interesu zatvaranje benzinskih crpki, s obzirom da to može ugroziti opskrbu. "To je nevjerojatno financijsko opterećenje za sve, pa čak i za velike distributere, i svi su dali do znanja da je stanje neodrživo i da dalje ne mogu raditi", izjavio je Miljavac, referirajući se i na posljednju Vladinu uredbu, koja je na snazi od utorka.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.