PRIDRUŽITE SE

Razvoj turizma

Međimurci razvijaju projekt pristupačnijih putovanja za osobe s invaliditetom

Taj prekogranični projekt uključuje 12 partnera iz sedam zemalja srednje Europe, ukupna vrijednost doseže mu 2.645.496 eura, od čega je budžet hrvatskih partnera 340.200 eura.

05.12.2023. 11:43

U Međimurskoj županiji razvijaju projekt s područja turizma, posvećen pristupačnijem putovanju i boravku osoba s invalidnošću u ruralnim pograničnim područjima pod nazivom CE-SPACE4ALL, Interreg Central Europe, koji će trajati do veljače 2026. 

Taj prekogranični projekt uključuje 12 partnera iz sedam zemalja srednje Europe, ukupna vrijednost doseže mu 2.645.496 eura, od čega je budžet hrvatskih partnera 340.200 eura, odnosno po 170.000 eura Javne ustanove za razvoj REDEA i Turističke zajednice Međimurske županije. Uz njih, partneri u tom projektu su i Županija te Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom.

 - Nije bilo ljepše prilike nego da uz Međunarodni dan osoba s invalidnošću otvorimo Centar za pomoć osobama s invalidnošću – DOSTI u Podturnu te predstavimo ovaj novi projekt kojim ćemo osigurati bolju pristupnost gostima našim turističkim atrakcijama - poručio je međimurski župan Matija Posavec.

Inače, projekt je usmjeren na turističke potporne institucije, pružatelje usluga u turizmu i osobe otežane pokretljivosti te slijepe i slabovidne, kao i gluhe i nagluhe osobe. Aktivnosti će rezultirati katalogom barijera na međimurskom području te izradom strategije i plana aktivnosti nakon završetka projekta.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.