PRIDRUŽITE SE

EU projekti

Projekt Centra znanja Međimurske županije dobit će tehničku pomoć Komisije

Tehnička pomoć EK podrazumijeva dobivanje smjernica od stručnjaka kako bi bio pilot projekti bili usklađeni s principima Novog europskog Bauhausa (NEB) te posljedično imali veće mogućnosti financiranja iz EU fondova.

23.10.2023. 12:39

Projekt daljnjeg razvoja Centra znanja Međimurske županije odabran je kao jedan od deset pilot projekata za tehničku pomoć Europske komisije, Opće uprave za regionalnu i urbanu politiku (DG REGIO), kojeg je prijavila Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA.

Kako su izvijestili iz Međimurske županije, to omogućava njezinim institucijama, ali i poduzećima, suradnju sa stručnjacima koji će davati konkretne smjernice kako bi pilot projekti bili usklađeni s principima i vrijednostima Novog europskog Bauhausa (NEB) te posljedično imali veće mogućnosti financiranja iz EU fondova. 

Iz REDEA -e ističu da ta savjetodavna podrška stiže u pravom trenutku, kada se započinje s projektiranjem novih investicija na prostoru bivše vojarne i vojnog poligona: uspostava Centra znanosti Međimurske županije, izgradnja centralnog parka radnog naziva „Zelena oaza Čakovec“ te proširenje infrastrukture za podršku poslovanju kroz obnovu četiri preostala vojna objekta (skladišta).

Novi europski Bauhaus, kao kreativni pokret želi spojiti znanost, tehnologiju i inženjerstvo s kulturom i umjetnošću te nastoji motivirati ljude da ostvaruju u svojim projektima održivost, ali sa stilom.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.