PRIDRUŽITE SE

Priznanja za uspjeh

Foto - Najuspješnije međimurske tvrtke Midi, IMT i Termo-klima

Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je da je od 2013. do danas broj poduzetnika povećan s 385 poduzetnika na 887, te da je njihova specifičnost mnogo malih, otpornih i prilagodljivih poduzetnika.

16.10.2023. 11:43

Najuspješnije međimurske tvrtke u 2022. godini, Midi i OMT iz Ivanovca i Termo-klimi iz Gornjeg Mihaljevca, primile su od HGK - Županijske komore Čakovec priznanja Zlatna kuna zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u 2022., izvijestili su iz Međimurske županije.

U organizaciji Županijske komore Čakovec dodijeljene su im plakete, pri čemu tvrtki Midi u kategoriji velikih poduzeća, OMT-u, koji je već dobio Zlatnu kunu i 2018. godine ali u kategoriji malih tvrtki, u kategoriji srednjih tvrtki te Termo-klimi u kategoriji malih poduzeća.

- Međimursko gospodarstvo i u 2022. godini bilježi porast ekonomskih brojki i odlične rezultate: za 3,45 posto porastao je broj poduzetnika, broj zaposlenih veći je za 3,79 posto, a ukupni prihodi – od 2, 98 milijardi eura narasli su za 20,80 posto. Saldo je kao i uvijek pozitivan te je 33,33 posto viši u odnosu na 2021. godinu. Rasle su i investicije i to za 16 posto, kao i plaće čiji je prosjek od 938 eura u prva tri mjeseca ove godine narastao na 1.022 eura, odnosno za 9 posto – izjavio je predsjednik Županijske komore Čakovec Mladen Križaić.

Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je da je od 2013. do danas broj poduzetnika povećan s 385 poduzetnika na 887. - Naša specifičnost je mnogo malih, otpornih i prilagodljivih poduzetnika, zato ne čudi da smo s 2,2 posto udjela u broju hrvatskih poduzetnika i zaposlenih, ostvarili 5 posto ukupnog izvoza. To je omjer koji govori o snazi međimurskog gospodarstva - rekao je Posavec.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.